Van hozzáférésed? | lépj be
2019. április 21. | Ma Konrád és Zelmira napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.
A MÚZEUMTHORMA JÁNOSKIÁLLÍTÁSOKPROGRAMOKKIADVÁNYOKFOGLALKOZÁSOK
HÍREKMÚZEUMTÖRTÉNETGYŰJTEMÉNYEKNYERTES PÁLYÁZATAINKRÉGÉSZETI LELET BEJELENTÉSEHALASI MÚZEUM ALAPÍTVÁNYKIRÁNDULÁSOKKISKUNHALASI KULTURÁLIS ÚTGALÉRIA
A SzenvedőkHúsvéti kenyérszentelőkMeghitt pillanatOktóber elsején
Thorma János Múzeum | 6400 Kiskunhalas, Köztársaság utca 2. | +36-77/422-864
Érdekel, megnézem!

2013. évi tervezett kiadványok

Novemberben várható Juhász Antal A halasi puszták az 1870-es években című munkájának megjelenése. (Thorma János Múzeum Könyvei 39.) A kötet bemutatja a halasi puszták népességét és tanyáit 1870-ben, az itt élők foglalkozás szerinti rétegződését, vallási megoszlását, a tanyák mikrokörnyezetét, tájolását, telekrendezését stb. A mellékletben olvasható például a tanyatulajdonosok jegyzéke, a határ földrajzi nevei. A könyv végén színes tanyatérkép illusztrációk láthatók. A kötetre 1500 Ft-ért lehet előfizetni október 15-ig a Múzeumban.

Kovács Zita Berki Viola – Violaszín pecsét alatt című albuma decemberben lát napvilágot. Berki Viola művészete a 20. századi modern magyar művészet szerves része. Mégis az életművét összegző, a 20. század magyar művészettörténetében elfoglalt helyét és rangját részletesen bemutató monográfia a mai napig nem született. Ezzel az albummal szeretnénk ezt a hiányt csökkenteni. A neves halasi művésznőről szóló hiánypótló, 120 oldalas, 80 színes képpel illusztrált kötetben gyermekkoráról, az őt ért hatásokról, festészetéről, grafikai és murális munkásságáról, művészetének utóéletéről lehet olvasni. Ezenkívül képelemzések, válogatott színes reprodukciók színesítik a kiadványt, amire október 15-ig lehet előfizetni 2000 Ft-ért a Múzeumban.

Hol vagyok? | a Múzeum Hírek