Van hozzáférésed? | lépj be
2020. január 22. | Ma Vince és Artúr napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.
A MÚZEUMTHORMA JÁNOSKIÁLLÍTÁSOKPROGRAMOKKIADVÁNYOKFOGLALKOZÁSOK
HÍREKMÚZEUMTÖRTÉNETGYŰJTEMÉNYEKNYERTES PÁLYÁZATAINKRÉGÉSZETI LELET BEJELENTÉSEHALASI MÚZEUM ALAPÍTVÁNYKIRÁNDULÁSOKKISKUNHALASI KULTURÁLIS ÚTGALÉRIA
A SzenvedőkHúsvéti kenyérszentelőkMeghitt pillanatOktóber elsején
Thorma János Múzeum | 6400 Kiskunhalas, Köztársaság utca 2. | +36-77/422-864
Érdekel, megnézem!

Az Alapítványról

Az alapítvány tétele és célja

Az alapítványt Kiskunhalas és környéke kulturális és történeti értékeinek megőrzésére, a Thorma János Múzeum támogatására Huszár Ambrus és a Modinvest Kft. hozta létre 1996-ban. A kuratórium összetétele a megalapítástól kezdve: Molnár Nándor elnök, Szakál Aurél titkár, dr. Bognár Zoltán, dr. Komáromi Szilárd és Szabó Károly kurátorok.

Az Alapítvány tevékenysége

A Halasi Múzeum Alapítvány szervezi a Thorma János Múzeum restaurálási, kiállítási és könyvkiadási programjának nagy részét. Eddig elért jelentősebb eredmények: festmény- és térképrestaurálások; Thorma János nagy történelmi festményeinek restaurálása, kiállítása; Thorma János emlékkiállítás; Nagy Czirok László néprajzkutató, múzeumigazgató és dr. Monszpart László kórházalapító főorvos domborműves emléktáblájának létrehozása. A Halasi Albumok sorozat köteteinek megjelentetése, a Thorma János Múzeum Könyvei sorozat és a Thorma János Múzeum Füzetei sorozat kiadása.

A Múzeumbaráti Kör

A Halasi Múzeum Alapítvány 1998-ban hozta létre a Múzeumbaráti Kört a lakosok, elszármazottak, támogatók részére. A kör tagjai minden évben pénzbeli támogatást nyújtanak a múzeumi alapítványon keresztül a helyi kulturális célok elősegítésére. Számukra negyedévente jelenik meg a Múzeumi Hírek című alapítványi újság, folyamatosan tájékoztatjuk őket kiállításainkról, rendezvényeinkről és ingyenes belépőt biztosítunk. A múzeumbarátok száma évről évre nő. A múzeumbarátok névsora minden évben megjelenik a múzeum alapítvány egyik könyvében. A Kör iránt érdeklődők a múzeumban jelentkezhetnek.

Az Alapítvány rendezvényei

Évente szervezünk a Múzeumbaráti Kör tagjainak kirándulást és vacsorát tavasszal, illetve ősszel. Ötévente ünnepeljük a múzeum alapítását, amelynek keretén belül múzeumi estet tartunk és emlékkönyvet adunk ki, emlékérmet adunk át a legjelentősebb támogatóknak.

Az Alapítvány támogatása

Az alapítvány céljai eléréséhez szívesen veszi a támogatásokat és az adó 1% felajánlásokat. 
Adószám: 18349379-2-03